Välkommen till Elmtomta Norrgård! Här kommer jag att skriva en hel massa om allt möjligt. Älskar att fota på allt som är vackert och har många ideer och drömmar ....Enkla lösningar tycker jag är det vackraste! Varför spendera en förmögenhet när man kan använda sin fantasi,naturmaterial och lite färg!Allt som är dyrt är inte det vackraste, utan det viktiga är att man känner känslan,att man själv känner sig lycklig av att inreda,plantera och leva!



söndag 16 oktober 2011

Maj-Lis Äpplemos

Sorten vi plockat heter Signe Tillich.
Det är stora frukter med saftig,söt smak.Mycket goda att bara äta..

Sedan är det bara att skala,skala och skala...

Varva äpplebitarna med sockret i en kastrull...

Svärmor har lärt mig att det är bra att värma glasburkarna i 100 grader,så de blir sterila.Låt de svalna lite innan du fyller på äpplemoset..



Det är även bra att koka locken innan du skruvar på dem. Mmmmmm,äntligen klart för provsmak!


Receptet kommer här:
6 liter äpplen, skalade och ur kärnade
1 kg socker
1 tsk natriumbensoat ( det har du i efter kokningen,innan du häller upp)
Ev. 1 tsk askorbinsyra ( c-vitamin + att moset blir lite ljusare)


Äppelbitarna och sockret varvas i en kastrull och får stå övernatt
Kokas i 1 timma
Tillsätt därefter natriumbensoat och ev. askorbinsyra.
Tappa upp.

Älskar detta äpplemos! Dels är färgen vacker, inte så jätte ljus,dels är det kvar lite bitar.
Underbart till nygräddade pannkakor!